Forum gier multiplayer

Pełna wersja: Zmniejszenie Pingu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
1. Ściągnij i zainstaluj program HL TooLz

2. Zakończ działanie wszystkich aplikacji, które mogą spowalniać Twoje łącze. Mam tu na myśli wszelkie komunikatory, antywirusy i tym podobne.

3. Wejdź na stronę Speed Test i zjedź na dół. http://www.speedtest.pl/

4. Kliknij na przycisk BEGIN TEST.

5. Trwa sprawdzanie prędkości Twojego łącza. Po lewej stronie ukażą Ci się wyniki.

6. Uruchom program HL TooLz i przejdź do zakładki Ping Tweaks.

7. Przy [Step 1] i [Step 2] wybierz z listy KBits/sec.

8. W polu "My UPLOAD speed is:" wpisz wynik z testu (upload). Pamiętaj, aby podać liczbę, która na wyniku jest pogrubiona i podana w kbps. Nie wpisuj liczby z nawiasu.

9. W polu "My DOWNLOAD speed is:" wpisz wynik z testu (download). Pamiętaj, aby podać liczbę, która na wyniku jest pogrubiona i podana w kbps. Nie wpisuj liczby z nawiasu.

10. Po prawej stronie (na dole) znajdują się wartości dla komend.
Jeśli Update Rate wynosi "45" to znaczy, że komenda cl_updaterate powinna przybrać wartość "45".
Lewa strona - nazwa w programie. Prawa strona - wartości w Counter-Strike.

Rate = rate
Update Rate = cl_updaterate
Decals = mp_decals
Client Rate = cl_rate
Cmd Rate = cl_cmdrate
Cmd Backups = cl_cmdbackup
W większości te programy nic nie dają... Najlepszym sposobem na zmniejszenie pingu jest po prostu wyłączenie wszystkiego co działa w tle. Wydaje nam się że np. gg nic nie robi, ale ono strasznie działa na grę.
Dla mnie dużo pomógł cfosspeed (chyba tak sie nazywał program)
Obniza Ping??
nie wiem mi zamulil kompa

co do wypowiedzi iskra

ja sobie zrobilem wczesniej z takiego poradnika ze strony xx (tokar dawaj linki z jakiej strony biezesz) i ping na najlepszych polskich serverach (mam na mysli Shooters.pl) wynosil mi 10 ms a wczesniej mialem 25-40

pozdro
Musisz sobie poustawiac ustawienia RATE.......albo zoabcz y procesora niemasz brudnego jak jest to wyczysc go///
Poszukalem kiedys na boardzie i znalazłem poradnik
Kod:
KROK 1 -Czestotliwosc TCP ACK
uwaga: jezeli korzystasz z win vista myk moze nie poskutkowac
jezeli jednak chcesz skorzystac poszukaj pewnego Hotfixa (aktualnie szukam ale bezowocnie) jednakże pod win xp dziala poprawnie!

Podazaj za mna

Start ->Uruchom ->Regedit ENTER

powninno ci sie otworzyc biale okienko to jest wlasnie slynny edytor rejestru NIE RADZE GRZEBAC BEZ POTRZEBNEJ WIEDZY (radze rowniez zrobic backup rejestru!)

Ok tera znajdz Klucz ktory znajduje sie w kat
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurentControlSet\Services\TcpIP\Parameters\Interfaces

Powinienes znalezc kilka wartosci Interfejsu dla protokolu TCP IP
znajdz ten ktorym domyslnie laczysz sie do internetu Zazwyczaj maja dlugasne nazwy np ( {7DBA6DCA-FFE8-4002-A28F-4D2B57AE8383})
klikaj na kazdy ktory wyglada PODOBNIE jak w/w klucz PRAWIDLOWY PO KLIKNIECIU NA NIEGO P(rawym)P(rzyciskiem)M(yszy) PPM pokaze ci wiele opcji - to ten wlasciwy w koncu znajdziesz numer IP swojej maszynki
Kliknij prawym nań i wprowadz nowa wartosc typu DWORD (alfanumeryczna) nazwij ją dokladnie tak : TcpAckFrequency nastepnie zaznacz wartosc prawym i przydziel jej wartosc numeryczna 1
mozesz se zmienic na 2 aby wylaczyc poniewaz moze ta zmiana wplynac na inne aplikacje wykorzystujace protokol tcp ip ta wartosc mowi OS'owi(windowsowi w tym przyp) ile pakietow TCP ma "przeczekac" zanim wysle swoje ACK gdy wartosc jest 1 (w naszym przyp) nastepuje blyskawiczna wymiana pakietow nastepuje natychmiast po odebraniu pakietu TCP

KROK 2 - TCP NO DELAY - TCP brak odczekiwania
(IMO prosta czesc)

i znowu Start -> uruchom -> regedit

Teraz znajdz takowy klucz
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSMQ\Parameters

Dodaj nowa wartosc DWORD
o warosci : TCPNoDelay

i oczywiscie nadaj mu warosc numeryczna 1
zapisz zatwierdz zmiany

reboot pc i la voila!

Lecz najlepsze Co mi pomagało w pingu to był własnie prgram: cfospeed <--- Godny polecenia Big Grin
acha....cfspeed spowalnia kompa
Nie prawda Tongue zjada tylko 10mb ram i max 100Mhz.. ;p
Nic mi to nie dało a zależy mi żeby zmniejszyć ping ponieważ mieszkam w Anglii a mój Ping wynosi 100+ w dzień po nocach tylko mogę sobie pograć:/
Przekierowanie